Kategorier
Podcast

Sensationella soprumsfynd med Nadja von Bahr

Nadja von Bahr är fotograf och DJ. Bakom skivspelarna specialiserar hon sig på yé-yé och annat sväng som inte sjungs på engelska. Men i det här avsnittet bjuder hon på både engelskspråkig musik och lite skånskt. Det beror på att hon hittade skivorna i kvarterets soprum. Och Nadja måste ha gjort goda gärningar här i livet, för plattorna är toppen, rätt igenom.

Njut av mustiga och muskliga gitarrer med The Animals, The Downliners Sect på äventyr i skumraskets värld, Les & Larry Elgarts intensiva tolkning av Batman-trudelutten, Georgie Fames coolhet samt Åke Octans slyngelaktiga postpunk från Malmö.

Vi pratar om franska loppisfynd som spöar skiten ur Rolling Stones, varför man ska akta sig för twist, punksaxofonen, yé-yé-begreppets rötter, karmakontot, easy listening-avarter, Kal P. Dal, brittisk Rhythm & Blues, bakterienoja och mycket, mycket annat. 

Väkomna in – avfall har aldrig låtit så här härligt!

Nadja von Bahrs skivbunt

Åke Octan – S/T [12", 1980]

Åke Octan – S/T [12″, 1980]

Låt: Fri

Les & Larry Elgart – Sound Of The Times [LP, 1966]

Les & Larry Elgart – Sound Of The Times [LP, 1966]

Låt:

Downliners Sect – The Sect [LP, 1964]

Downliners Sect – The Sect [LP, 1964]

Låt: Cops and Robbers

The Animals – Animalisms [LP, 1966]

The Animals – Animalisms [LP, 1966]

Låt: Outcast

Georgie Fame – 20 Beat Classics [LP, compilation, 1980]

Georgie Fame – 20 Beat Classics [LP, compilation, 1980]

Låt: Yeh-Yeh

Bonus Beats:

Marie Laforêt – Vol. : XI [7" EP, 1966]

Marie Laforêt – Vol. : XI [7″ EP, 1966]

Låt: Marie Douceur – Marie Colère (Paint It Black)

Relaterade avsnitt

Så här lyssnar och prenumererar du på DJ 50 Spänn:

DJ 50 Spänn hittar du i de flesta podd-appar för smartphone, surfplatta och dator. Sök bara efter ”DJ 50 Spänn” i poddappens sökfält. Glöm inte att prenumerera. Om det inte funkar, är detta RSS-feeden som gäller: https://dj50spann.se/feed/podcast/.

Du kan förstås också lyssna här på hemsidan.

DJ 50 Spänn finns sedan en tid tillbaka inte längre på Spotify. Använd en klassisk poddspelare. Stå emot det stora teknikbolagets ambition att få monopol på ljudupplevelser.


Följ DJ 50 Spänn på sociala medier, yeah? Jag finns på InstagramFacebook och Bluesky.

Utöver facebooksidan finns även följande facebookgrupper under DJ 50 Spänns paraply. Ansök om medlemskap redan idag.

Tiokronorsvinyl

DJ 50 SPÄNN – THE GROUP

Försvenskat också!

Streamingjättens Utmarker

Den Inre Jukeboxen

The Hans Edler Universe


DJ50:– på Radio Viking 101,4

DJ 50 Spänn på Radio Viking 101,4

Varje lördag mellan klockan 11 och 12 sänder DJ 50 Spänn (AKA Tommie Jönsson) en musikmix med oborstad vinyl på Radio Viking som hörs över Ekerö och delar av Stockholmsområdet på frekvensen 101,4 MHz.

Programmet går också att livelyssna på via radioviking.se eller valfri app för nätradio (Radio Garden Live rekommenderas, men det finns många andra).


DJ 50 Spänn är en podd om musik på billig vinyl. I varje avsnitt får en musikintresserad gäst köpa begagnade skivor för en femtiolapp. Sedan pratar vi om det som musiken styr oss in på.

Programledare, producent och ljuddesigner: Tommie Jönsson, radioproducent som du kanske har hört i poddar och program som Loppmarknadsarkeologerna och Lundellbunkern).

Digital guru är Gunnar Lindberg Årneby

Kontakt: hej[at]dj50spann.se

Kategorier
Podcast

#113: Sergio Rizzolo – godkänd pirat i chillat tempo

I den gråa verkligheten är Rizzolo även känd som Moisture och, på pappret, Simon Eliasson. Han är DJ och en outtröttlig vinyljägare med smak för stonerdisco. På uppdrag från DJ 50 Spänn grävde han fram en intressant vinylbukett. Du kommer få höra den hårda sidan av UB40 som wrongspeeder. Du får Magnus Ugglas enda mästerverk nerhällt i öronen. Du möter Martin Rössels mysiga baleariska sida. Du utsätts för israelisk prutthumor med Linus-på-linjen-groove. Vi snackar om låga tempon, ljuddesign för spökhus, snigeltechno, glädjen i att gräva efter new age samt sortering och prissättning av vinyl i second hand-världen.

Ett förjävla fint avsnitt!

Skivlista