Kategorier
Podcast

#51: Albin Lindström och hans mjuksvängande Eden Rock

Vinylgrävaren och privatpressjägaren Albin Lindström – ibland känd som Eden Rock – är konnässör av bortglömd och mjuksvängande musik från trakterna kring mysdisco, latin, softrock, folk och mycket annat. Ett soligt avsnitt av DJ 50 Spänn. Njut!

Albin har förmågan att finna funken på oväntade plattor och platser. Kanske även i Södertälje, där han shoppade sina fem plattor för 50 pix? I den välblandade bunten finns hursomhelst allt från norrländska tolkningar av bröderna Gibb till Liza Minelli i urtvättad tischa via andlig smygbalearisk smålandsrock till Vikivaki, en isländsk brödratrio strandade i mjukrockande solsken på den svenska västkusten. Vi snackar om barndomens musiktrauman, skivgrävande på semesterresor, griniga skivhandlare, musikgenren ”eden rock” och annat viktigt.

 Skivlista

Av Tommie Jönsson

Programutvecklare, producent och wizard inom radio och podcasts. Hjärnan bakom DJ 50 Spänn och Lundellbunkern.

Ett svar på ”#51: Albin Lindström och hans mjuksvängande Eden Rock”

Ni uttalar Gislason lite tokigt, g ska vara hårt som i godis. Medlemmarna i Vikivaki är mina farbröder. Min far var också med i bandet när de senare spelade som Iceland. De såg ut att ha en väldigt lovande framtid som band under en tid men hade som jag förstått det en manager som gapade efter för mycket vilket ledde till att man missade en del chanser. Jag såg en vinyl från Iceland cirkulera på ebay för några år sedan från ett begränsat promosläpp tillhörande ett gig som gjordes på Waldorf Astoria för skivbolag, ångrar att jag inte plockade upp den. Kul att ni uppmärksammar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.