Kategorier
Podcast

#22: Alice Kassius Eggers bland panflöjter och krishnarock

Alice Kassius Eggers är författare, kulturjournalist och inte minst musikfantast med smak för ballader och obesjungna hjältinnor i pophistorien. För sin femtiolapp köper hon begagnad italodisco, digitala panflöjter och mild folkrock från Hare Krishna-rörelsen.

Vi pratar om jakten på bortglömda körsångerskors soloplattor, varför Eva Dahlgren får för lite retrorespekt, Jackson Browne som den tänkande människans Bruce Springsteen och ett visst kompband som ser ut som ludna Scorpions-medlemmar. Dessutom outar jag mig själv som komplett Tori Amos-analfabet. Sedan vräker vi ur oss fördomar om Tyskland och den tyska oordningen.

Vinjettremixen gjordes av David Teardrop. (Tack!)

Skivlista:

Av Tommie Jönsson

Programutvecklare, producent och wizard inom radio och podcasts. Hjärnan bakom DJ 50 Spänn och Lundellbunkern.

2 svar på ”#22: Alice Kassius Eggers bland panflöjter och krishnarock”

Det är många år sedan nu jag plockade upp Golden Avatar OCH Rasa – Oasis på en loppis i Karlskrona i tron att det vart just Fantasy-Prog. Det blev min introduktion till Hare Krischna-musik. Rasa-skivan skänkte jag tillbaka igen men Golden Avatar har jag ännu kvar.

Rasas skivor är verkligen skivbacks-klassiker. Jag funderar ofta på att köpa dem bara för att jag gillar omslagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.