Om DJ 50 spänn

DJ 50 spänn är en musikpodd för oss som gillar att gräva bland billiga, begagnade vinylskivor.

Såna som du köper för en tia styck på loppisar och sedan blåser dammet av. Loppisvinylen är en bakdörr som leder in till musikhistoriens skuggsida. I drivorna av billig, bortglömd och bortslängd musik hittar vi kanske svensk discorock från 1979. Estnisk reggae. Jättemycket Barbra Streisand. Jesuspop. Italodisco från fritidsgården. Självpressade singlar från hoppfulla rockband som aldrig tog sig utanför kommungränsen. Dragspelstortyr. Och såklart en jäkla massa dynga som ändå måste genomsökas eftersom det KAN finnas ett gyllene spår någonstans där inne. Det är letandet som är grejen.

DJ 50 Spänn är också en intervjumetod. I (nästan) varje avsnitt ger jag en femtiolapp till en musiktokig gäst som hen ska köpa fem begagnade vinyler för. Vi spelar skivorna, pratar om det som musiken leder oss in på och gräver fram guld och grus ur musikhistoriens kökkenmödding. Välkommen att lyssna!

/Tommie Jönsson AKA DJ50:-

För att lyssna, ladda ner och prenumerera, sök efter DJ 50 Spänn i en podd-app. Du kan också prenumerera i iTunes. Och ->HÄR<- hittar du feeden från podden DJ 50 Spänn.

Email: [email protected]
Twitter: @dj50spann.se
Facebook: DJ 50 Spänn
Spotify: DJ 50 Spänn