Om DJ 50 spänn

 

 

DJ 50 spänn är en musikpodd för oss som gillar att gräva bland billiga, begagnade vinylskivor.

Såna som du köper för en tia styck på loppisar och sedan blåser dammet av. Loppisvinylen är en bakdörr som leder in till musikhistoriens skuggsida. I drivorna av billig, bortglömd och bortslängd musik hittar vi kanske svensk discorock från 1979. Estnisk reggae. Jättemycket Barbra Streisand. Jesuspop. Italodisco från fritidsgården. Självpressade singlar från hoppfulla rockband som aldrig tog sig utanför kommungränsen. Dragspelstortyr. Och såklart en jäkla massa dynga som ändå måste genomsökas eftersom det KAN finnas ett gyllene spår någonstans där inne. Det är letandet som är grejen.

DJ 50 Spänn är också en intervjumetod. I (nästan) varje avsnitt ger jag en femtiolapp till en musiktokig gäst som hen ska köpa fem begagnade vinyler för. Vi spelar skivorna, pratar om det som musiken leder oss in på och gräver fram guld och grus ur musikhistoriens kökkenmödding. Välkommen att lyssna!

/Tommie Jönsson AKA DJ50:-

För att lyssna, ladda ner och prenumerera, sök efter DJ 50 Spänn i en podd-app. Du kan också prenumerera i iTunes. Och ->HÄR<- hittar du feeden från podden DJ 50 Spänn.

Email: hej@dj50spann.se
Twitter: @dj50spann.se
Facebook: DJ 50 Spänn
Spotify: DJ 50 Spänn

 • tjena, älskar den här podcasten. ville bara säga det. kram och hej!

 • Tack som tusan för en fin podcast. Jag har försökt hitta nåt liknande ett tag men nu fyller du alla mina skivsamlarlustar. Må poden leva länge.

 • Spicey

  Rikstung Pod!

 • Richard

  Hej
  Tack för en riktigt bra och inspirerande podd, en riktig höjdpunkt varje gång ett nytt avsnitt kommer ut!

  Vi är några stycken som tänker oss att vi ska ha en DJ 50 spänn-fest eller kanske snarare DJ 40 spänn (eftersom ingen av oss är tillräckligt duktiga på att handla loppisvinyler får regelbundet får nog kategorin skivbörsklassikern stryka på foten.)
  Jag tänkte kolla om det är så att kategorierna finns nedskrivna någonstans eller om det är så att man kan få dem mailade till sig? Det är ju bättre om det blir helt korrekt när vi ska lyssna på vinyl!

  Tack än en gång för bästa podden!

  /Richard Löfgren

 • Peter

  Hallå kommer det inga nya avsnitt ????? Länge sen nu

 • Rolf Kling

  Stort tack Tommie för din fantastiskt grooviga, spännande, underhållande och inspirerande podd! MvH Rolf Kling

Scroll to top