Kategorier
Podcast

#117: Martin Alarik

Full fräs i tiokronorsvinylbacken! Den notoriske skivgrävaren och försvenskningsarkivarien Martin Alarik dammar av skotsk ärkepop, pubrock, breakcore(!) och bortglömd powerpop för sin femtiolapp.

På dagarna arbetar Martin i sporttelevisionens värld, men stora delar av hans fria tid går åt till att gräva vinyl – gärna, mycket och länge. Därtill är Martin något av en professor på försvenskningar (alltså, svenskspråkiga covers på utländska guldlåtar). I detta rafflande avsnitt spelar vi allt från Paul Simon-feelgood till stissig klipp-och-klistra-electronica från mitten av 00-talet. Vi försöker uttala Siobhan Faheys namn, vi pratar om vinylgrävarkrämpor och de svenska skivbörsarnas digra utbud av pubrock. Vi undrar vart powerpoprockaren Roy Sundholm tog vägen. Dessutom pratar vi obekvämt mycket om Mannen från Urvädersgränd (du som gräver regelbundet i Stockholm vet vad vi snackar om) utan att han får chans till genmäle.

Länk till mp3 // Länk till itunes // Feed

OBS! 1: I anslutning till detta avsnitt släpps också ett specialavsnitt med några utvalda försvenskningar från Martins samling. Missa inte!

OBS! 2: Missa inte Swedish Smorgasboard den 25 maj!  DJ50:- och Martin Alarik tar över skivspelarna på Bryggeriet Ångkvarn i Uppsala för att spela favoritförsvenskningar från vinyl. Vi kör från 16 till midnatt.

 


SKIVLISTA:


The Bluebells
Sisters  [LP, 1984] Låt: Young at Heart

 


Jason Forrest
Lady Fantasy EP [12″, 2005] Låt: The Lure of You (featuring Margareth Kammerer)

 


Ian Gomm
Summer Holiday [LP, 1978] Låt: Come On

 


Roy Sundholm
The Chinese Method [LP, 1979] Låt: A Place in the World

 


Paul Simon
There Goes Rhymin’ Simon [LP, 1973] Låt: Kodachrome

 

BONUS BEATS:


Dani & Anic
Psst! [7″, 1988]

Av Tommie Jönsson

Programutvecklare, producent och wizard inom radio och podcasts. Hjärnan bakom DJ 50 Spänn och Lundellbunkern.