Kategorier
Podcast

#16: August Wimnell – har Djävulen eller Gud de bästa låtarna?

Veckans femtiokronorsdeejay är musikälskaren och skivjägaren August Wimnell, en herre specialiserad på att gräva fram finfin soul, disco och gospel ur loppisarnas allra mörkaste hörn. Välkomna till en annorlunda men bildande DJ 50 Spänn-upplevelse.

August plockade på sig en intressant vinylbunt med allt från spansk smörsång uppbackade av knorrande synthar, via svängiga tangorabatter till riktigt spännande och obskyr Jesusmusik. I programmet pratar vi bland annat om varför skivsamlande och skivletande inte är samma sak, Stockholm vs Göteborg som skivfyndarstäder, blixtpressade liveplattor, västsvensk kyrkofunk och den eviga kampen mellan Jesus och Satan inom musiken.

Skivlista:

Av Tommie Jönsson

Programutvecklare, producent och wizard inom radio och podcasts. Hjärnan bakom DJ 50 Spänn och Lundellbunkern.

9 svar på ”#16: August Wimnell – har Djävulen eller Gud de bästa låtarna?”

Två kommentarer:
1. Tänk på att ordet ”Iglesias” betyder kyrkor på spanska så det kristna temat fanns även med på fyra av fem låtar! 🙂

2. Åh, Zé Records måste ni kolla in, det finns hur mycket gött som helst där i no wave/leftfielddisco-genren! Börja gärna med den utmärkta samlingen ”Ze 30” som kom för något år sedan. Den täcker in mycket. Mutantdisco! http://www.discogs.com/Various-ZE30-ZE-Records-Story-1979-2009/release/1913197

Två kommentarer:
1. Glöm inte att ordet Iglesias betyder kyrkor på spanska så då fanns det en kristen koppling till fyra av fem låtar! 🙂
2. Åh, kolla in Zé records om ni inte gjort det. Det finns hur mycket gött som helst i no wave/leftfielddisco-genren!

Du har ju rätt, tänkte inte på att Iglesias = kyrkor. Och Zé är ju allmänt ett toppenbolag!

/t

Morsning. Vilken rysare! Breath Of Life Take 1-låten. Har tvättstugan, och har bara kommit till just den låten. Tror jag kör den igen!

Bonus om Kid Creole: har en vän som är en stor Creole-fantast och hans efterforskningar säger att den gode August lever och verkar i Sverige sedan typ tio år tillbaka. Exakt var är oklart, men stöter du på en välsmord tangorabatt vid fish sticksen på Coop kan det rent teoretiskt alltså vara Kid. Hisnande tanke.

Filip: Det här var ju oerhört intressant, googlade lite och flera någorlunda nya intervjuer med honom bekräftar att han finns nånstans i landet. Jag kommer att hålla ögonen öppna och autografblocket till hands.

/t

Hej!
Den bonuslåt ni spelade i slutet av Havets vindar är ju en cover på Rare Bird:s ”Sympathy”, från 1969 tror jag. Den är en stapelvara på Best Of Progressive Rock-samlingar trots att den inte är speciellt prog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.