Avsnitt #3 – Herr Dryck

dj50_herrdryck_posterHerr Dryck är den hemlige upphovspersonen bakom den festliga och lite läskiga bloggen Katastrofala omslag, som enbart handlar om, just det, katastrofala skivomslag. Herr Dryck tog på sig Zorro-masken, shoppade fem vinyler och svängde förbi DJ 50 Spänn-studion med dem under armen. I skivbunten finns cockerspanielsk smörsång, anonyma psalmsjungande barn, en samlingsskiva som inte lever upp till sitt namn samt lite klassisk italodisco. Våra talking points är bland annat dessa: snuskiga barnskivor, dansbandsgubbars gymvanor, Hemmets Härolds exotisering av samiska barn samt den fascinerande fejden mellan discosnyggingen Stefano Zandri och sångaren Tom Hooker, som bägge är komponenter i italodiscoartisten Den Harrow. Det här vill ni inte missa.

Direktlänk till mp3-fil // Länk till iTunes

 

Skivlista:
Michael Bolton100

Michael Bolton:

Time, Love & Tenderness (LP, 1991)

 

Gullan+Bornemark100

 

Gullan Bornemark:

Hallå Hallå (EP, 1964)

 

BraMusik100

 

Diverse artister:

Bra Musik (LP, samlingsskiva, 1977)

 

Same-barn100

 

Same-barn sjunger i Tärna

(EP, 1962)

 

Den Harrow Lies100

 

Den Harrow:

Lies (LP, 1988)

Relaterad och namedroppad musik:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *