Kategorier
Podcast

#49: Lisa Ulfves

Lisa Ulfves är formgivare och elektronmusiker. Just nu är hon aktuell i den episkt ambienta synthflummarduon Lisa och Kroffe som alldeles nyss släppt sitt utmärkta debutalbum Norrfjället.

Lisa får en femtiolapp att shoppa skivor för och kommer tillbaks med en kasse full av intressant skräpvinyl uppfiskad på Stadsmissionen vid Mariatorget i Stockholm. Här finner vi en lagom plastig reggaebaksida med cykelpumpskomp, ett ljuvt och insmickrande omslagsporträtt som visar sig innehålla oreserverad plattan-i-mattan-rock, en svensk rock’n’roll-legend i superstiff elektronisk kostym samt en iskall ambient-installation med blåtonad kolsyrerök och lakonisk pratsång, regisserad av storebrorsan i AC/DC-familjen.

Vi snackar om episka synthmattor från 70-talet, att göra en Plura, ett tyskt sväng som gungar den svenska rockens vagga, Chi Coltranes jättesnygga Mercedes, Mikis Theodorakis vs Wolf Biermann och annat livsviktigt.

Ladda ner, lyssna, lajka och glöm inte att stödja din lokala ambientduo!

Länk till mp3 // Länk till itunes // Feed

 

Skivlista:

jerrywilliams
Jerry Williams
Did I Tell You [7”, 1988]

 

chilcoltrane
Chi Coltrane
Chi Coltrane [LP, 1972]

 

borisgardiner
Boris Gardiner
I Want To Wake Up With You [7”, 1986]

 

lenagranhagen
Lena Granhagen
Sjunger Theodorakis och Biermann [LP, 1972]

 

flashandthepan
Flash And The Pan
Lights In The Night [LP, 1980]

 

PS: Svenska Taco-Arkivet behöver din hjälp!

Köp singeln TacoPuttin’ on the Ritz [RCA PB 5978] på loppis (den finns på alla loppisar) och skänk till Svenska Taco-Arkivet = stödmedlem.
Posta singeln till nedanstående adress:
Svenska Taco-Arkivet
c/o Boberg
Skåneg. 80
116 37 Stockholm