Kategorier
Podcast

#110 Utflykten: Swedish Smorgasboard

 

The Swedish Smorgasboard är dukat. Och det dignar av försvenskningar, det vill säga utländska guldlåtar omklädda till svenska (ärans och socialrealismens språk). Jimmy Cliff, Dylan, Chairmen of the Board, fjantarna från Liverpool – ingen kommer undan!

Kategorier
Podcast

#32: Pontus Gustavsson (Gatuslang)

Han firade sin födelsedag hemma hos DJ 50 Spänn – du kommer aldrig tro vad som hände sedan!

Pontus Gustavsson är hjärnan och rösten bakom den utmärkta hiphop-podcasten Gatuslang. Han är också en vanemässig skivgrävare.

Kategorier
Podcast

#17: Elin Franzén

Veckans junkvinylscurator heter Elin Franzén och är ljudetnolog, ljudjägare och vardagsljudsbloggare på fina Kitchen Sink Sounds. Vanligtvis rockar hon en digital field recorder med stereomikrofon, men här slänger hon sig glatt in i den sprakande superanaloga vinyldimensionen med en femtiolapp att bränna.

Kategorier
Podcast

#13 – Gurra G

Jepp, ni läser rätt. Det är ingen mindre än kompositören, artisten, discjockeyn, författaren, skådespelaren och konsnären Gurra G (Gustave Lund) som fått en veckopeng på femtio kronor att sätta sprätt på i loppmarknadens skivhörna.

Kategorier
Podcast

#6 – Tom Pyl

Tom Pyl är DJ, taxhusse, klubbarrangör, pokerspelare och, framförallt, en äkta musikälskare. En gång i tiden arbetade vi tillsammans på utelivstidningen Nöjesguiden. Jag satt och svor över korrektur och surrealistiska utläggskvitton från Göteborgsredaktionen, medan skivredaktören Tom skyfflade skiva efter skiva av nykläckt musik genom CD-spelaren.