Kategorier
Podcast

#122: Johan Johansson spinner bimbopop och svensk proto-psychedelia

Johan Johansson är världskänd i hela Sverige som punk- och visrockare samt skivproducent. Men visste du att han också är en riktig loppisvinylälskare?  

Kategorier
Podcast

#110 Utflykten: Swedish Smorgasboard

 

The Swedish Smorgasboard är dukat. Och det dignar av försvenskningar, det vill säga utländska guldlåtar omklädda till svenska (ärans och socialrealismens språk). Jimmy Cliff, Dylan, Chairmen of the Board, fjantarna från Liverpool – ingen kommer undan!

Kategorier
Podcast

#77: Dan Hallemar

Veckans gäst är Dan Hallemar – musikälskare, arkitektur- och kulturjournalist samt ena halvan av den fantastiska podcasten Staden.

Kategorier
Podcast

#66: Nicolai Dunger

Jajemen! I årets första avsnitt är det den högproduktive låtskrivaren och artisten Nicolai Dunger som får femtiolappen att shoppa billig och begagnad vinyl för. Han bärgar ett lass som innehåller allt från gotisk musikalskräck via naken pistillfunk och eurosvårmod till jazzig trollkarlspsych från en solsilad trädgård.

Kategorier
Podcast

#24: Ola Massgrav

Ohämmat livsnjuteri i Provence och Vaxholm! Jazzig Stenmark-polska! Hål i ozonlagret! Raj-raj och mexikanska partaj! Ja, det är bara några ledord för vad som händer när Ola, loppisaficionado och basist i stenhårda rockbandet Massgrav får femtio kronor att shoppa vinylavfall för.