Avsnitt #5 – Johan Neij

dj50sp_ep05_JoNo_poster
Johan ”Jo/No” Neij är musikfrossare av den gränslösa sorten. Om du också är det, så har du säkerligen snubblat över hans blogg Jo/No’s Audio Delights eller hans tipstexter på spisa.org. Johan valde att omsätta sin femtiolapp på en skivmässa i Solna och kom tillbaka med en rejält spretig och svängig samling. Plötsligt händer det: Alla skivor är bra. Och hela studion pratar äkta Stockholmska.

Vi snackar om bilåkarmusik, jazztrummisar, energisamlande flumkupoler, tv-serien Pennies from Heaven, balearisk svensk rockdisco från 1979, Cafe Opera-fantasier om Micke Rickfors, Björn J:son Lindhs väsande tvärflöjt, könsrock, Mutant Sounds-bloggen, begreppet world music, svajigt blås och en hel massa annat.

Direktlänk till mp3-fil // Länk till iTunes

 

Skivlista:

jazzfran70

 

Diverse artister

Jazz från det svenska 70-talet (LP, 1974)

pennies

 

Diverse artister

More Pennies from Heaven (LP, 1978)

rogerronning

 

Roger Rönning

Nattens skuggor (LP, 1979)

Tommy+Broman+cover

 

Tommy Broman

Efter midnatt (LP, 1976)

olatunji_flaming2

 

Olatunji

Flaming Drums! (LP, 1962)

Relaterad och namedroppad musik:

4 reaktion på “Avsnitt #5 – Johan Neij

  1. Kul att Arbete & fritid fick lite utrymme. Jag jobbade på samma skola som trumpetaren Torsten Eckerman. Efter musikkarriären undervisade han i bl a jazzhistoria på Vasaskolan i Gävle. Stor personlighet, extremt musikalisk (fantastisk på blockflöjt t ex), som tyvärr gick bort tidigare detta år.

    Tack för fortsatt fin pod!

  2. Wow, tack för info + att du lyssnar. Och synd att Torsten har gått bort redan. Alltför många musiker ur den generationen har ju redan lämnat oss.

  3. Tack för en mycket bra podcast och det kanske bästa avsnittet hittills!
    Tänkte bara flika in att sista låten spelats in av Pharoah Sanders inte mindre än två gånger (kanske ännu fler?), på albumen Wisdom through music (1972) och Rejoice (1981). Det borde vara de mest kända versionerna av denna standard och där heter den kort och gott ”High Life”. Han körde även en inte fullt lika fartig version av den när han spelade på Fasching i våras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *