#36: Elena Wolay [Jazz är farligt]

dj50sp_ep36_elenawolay_posterEn turkisk rockexplosion som spränger budgettaket! DJ:n, skivbolagsbossen, klubbarrangören och Jazz är farligt-aktivisten Elena Wolay fick feeling i Istanbuls skivbörsar och köpte psychsinglar för 100 lira (ca 330 kronor) istället för 50 spänn. Vilken finanskrasch! Men det är okej. För de här sjutummarna är sjukt tunga. Och Elena är kvinna av tusen stories.
Hör oss prata om frijazz i nöjesfältsmiljö, indie-hatet, övernattningar i skivbörsar, fanzineskapande, kroppsspråk på psychrockvaruhus, machosväng, Damo Suzukis besök på Liseberg och mycket, mycket annat.

PS: Vi är oerhört usla på turkiska artistnamn och låttitlar, hav förbarmande!

Länk till mp3 // Länk till itunes // Feed

 

Skivlista:

cem_karaca
Cem Karaca & DerviÅŸan
Beyaz Atlı / YiÄŸitler [7”, 1974]

ardanin_masallari
Arda KardeÅŸ

Arda’nın Masallari [7”]

fikret_kizilok
Fikret Kızılok ”Ž

Gün Ola, Devran Döne [7”, 1971]

barismanco
Barış Manço

Ben Bilirim Ben Bilirim [7”, 1975]

selcuk_alagoz
Selçuk Alagöz

Malabadi Köprüsü [7”, 1975]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *