#13 – Gurra G

DJ50sp_ep13_gurrag_poster
Jepp, ni läser rätt. Det är ingen mindre än kompositören, artisten, discjockeyn, författaren, skådespelaren och konsnären Gustave ”Gurra G” Lund som fått en veckopeng på femtio kronor att sätta sprätt på i loppmarknadens skivhörna. En stor ära för mig och en festlig prövning för alla öron! Skivbunten som Gurra köpte på sig innehåller: ett penntroll beväpnat med saxofon och analogsynth, familjen Glenmark i Chippendales-outfits, en brittisk julhit vilse i den maskinella svenska sommaren, en pullover på oväntat ställe. Det blir till och med lite spännande fransk högläsning med spännande ljud till.

Vi pratar bland mycket annat om reverbkranar i dansbandsfabriken, dammsugarmusik, tjära och fjädrar samt krogshower som blir bra tack vare Åke Cato. Varmt välkomna till ett avsnitt med några bonusrundor på skivtallriken!

Vinjettremix: Ann Trops vin & maskin-vinjett av Niklas Karlsson.

Direktlänk till mp3 // Länk till iTunes

 

Skivlista:

saxparty

 

 

Ingmar Nordströms

Ingmar Nordströms Saxparty 4 (LP, 1977)

kenth_erics

 

 

Kenth-Erics

Den sommar’n (LP, 1985)

franskbarnskiva

 

 

Régine Ginestet

Le Voyage De Daniel (7”)

lindfors

 

 

Lill Lindfors

Du är det varmaste jag har (LP, 1978)

glenmarks

 

 

Bruno Glenmarks Orkester

Glenmarks II (LP, 1974)

 

Spotify: Referensmusik till DJ 50 Spänn #13

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *