#65: Jonas Markbäck

dj50sp_ep65_jonasmarkback_posterJonas Markbäck gillar Brainpool och fyra sorters ost. Han är också popdåre, musikbyråkrat och klubbprofil känd från många Stockholmsnätter. Med en femtilapp i näven begav han sig till den trevliga skivbörsen Delicious Goldfish i Stockholms Göteborg (Solna) för att gräva tiokronorsvinyl. Han kom till studion med en härlig bunt bestående av synthig 80-talssoul, cowpunk i illasittande majorbolagskostym, klassisk Halmstadspop och superhittig och blankpolerad hårspraysmetal från det brittiska stålbältet. Vi reder ut hur Womack-klanen sitter ihop, killgissar om Maria McKee, diskuterar Per Gessles stordåd, pratar om vikten av rovdriftssamlingar, och utreder varför 1983 års lysande upplaga av Def Leppard hade blivit utröstade ur vår tids Melodifestival. Allt detta och lite mer i det sextifemte avsnittet av landets ledande loppisvinylpodcast. Välkomna!

PS: Jonas har tankat upp fintfint gammalt Radioguld med Brainpool på Soundcloud. Missa inte!

PPS: Den älskade DJ 50 Spänn-tygkassen finns åter i lager. Läs här hur du beställer.

Länk till mp3 // Länk till itunes // Feed

 

Skivlista:

womack
Womack & Womack
Love Wars [LP, 1983]

lonejustice
Lone Justice
Shelter [LP, 1986]

gyllenetider
Gyllene Tider
Gyllene Tider [LP 1990]

absolutemusic10
Diverse artister
Absolute Music 10 [2xLP, 1990]

pyromania.jpeg
Def Leppard
Pyromania [LP, 1983]

 

#64: Sara Sujka

dj50sp_ep64_sarasujka

Sara Sujka är dammallergiker, soulfantast och sjutumsjägare. Med en femtiolapp i näven svängde hon in på Myrornas filial på Olof Palmes gata i Stockholm för att gräva. Hon nös och andnöden var nära. Men Sara bet ihop och bärgade en mysig kvintett vinyler som innehåller allt från slaskig fransk spekulationsdisco, via kolsyrad teenypop från 1985 över en förtrollad träsksingel till Imaginations odödliga mjukisdisco.

Vi pratar om dyra singlar, sympatiköp av skivor det är synd om, livet som tonåring på 80-talet, crossovermusik, Mick Jaggers mindre kända barn, jönsig maskeraderotik med historisk touch och en mycket märklig sångtext. Lycklig lyssning alla vänner av loppmarknadens musik!

Länk till mp3 // Länk till itunes // Feed

 

Skivlista:

sheilabdevotion
Sheila B. Devotion
Singin’ In The Rain [LP, 1977]

whitneyhouston
Whitney Houston
Whitney Houston [LP, 1985]

marshahunt
Marsha Hunt
C’est La Vie / Do You Believe In Voodoo [7”, 1976]

imagination
Imagination
Body Talk [LP, 1981]

keepondancing
Diverse artister
Keep On Dancin’ [LP, 1981]

 

 

#63: Tony Masud

dj50sp_ep63_tonymasud_poster

Tony Masud beskriver sig själv som musikentusiast, hiphopkulturtant och sovrums-dj. Han är också en mästare i monsten att skriva smart, roligt och superpassionerat om musik i det tapasliknande twitterformatet (följ honom för sjutton!). Han pratar gärna om den senaste bastunga internetmusiken från framtiden, eurodance från 1993 och tusen andra genrer. Med andra ord: en riktig drömgäst i DJ 50 Spänn. Grävarskills och en gnutta tur har han också. På Myrorna i Skärholmen scorar han en skum testpress av Legacy Of Sound feat. Mejas Happy, plockar upp ett snärtigt Jennifer Holliday-album, gräver fram en för programformatet skrämmande ny tolva från 2001, blindslumpar fram Roxy Music och fyndar ett välsamplat guldkorn av ingen mindre än Freda Payne. Med andra ord pure class i detta avsnitt, där vi också avhandlar skoldiscon, appropriering genom samplingar, Österrike, europroducenter i dykardräkter, Bryan vs Brian och massor av annat viktigt.

Vinjettremixen gjordes av Tony själv. Följ honom på Soundcloud för fler edits, låtar refixar och andra godsaker!

Länk till mp3 // Länk till itunes // Feed

 

Skivlista:

 jenniferholiday
Jennifer Holliday
Feel My Soul [LP, 1983]

aromabar
Aromabar
Come Back / Voiceless Messenger [12″, 2001]

legacyofsound
Legacy Of Sound feat. Meja
Happy [12” 1992]

 roxymusic
Roxy Music
Avalon [LP, 1982]

fredapayne
Freda Payne
Payne & Pleasure [LP, 1974]

 

Bonus: Spotifylista med musiken som hördes och namedroppades i avsnittet