#43: Patrik Agemalm

DJ50sp_ep43_patrikagemalm_posterKartbok, machete och safarihjälm har använts i detta avsnitt som är en loppisvinylresa genom Sverige. Upptäcktsresaren heter Patrik Agemalm och är illustratör, animatör, musiker och – inte minst – loopmarknadsentusiast. I dammiga lador och mögeldoftande garage har han grävt fram fem gistna vax som tillsammans ger oss en bild av läget i andrahandslandet.
Vi pratar öländska plankstekar, tjejpop från tidigt 90-tal, Elsa BillgrenSudermalm, Göran Perssons Sörmland, främlingsfientlighet på Västkusten och konsten att vara sexig bakom en ostämd moogsynthesizer med trägavlar. Ni lyssnar på avspänt svammel och obesprutad svensk loppmarknadsvinyl. Njut!

Länk till mp3 // Länk till itunes // Feed

Skivlista:

inxs
INXS
X [LP, 1990]

 

terencetrent
Terence Trent D’Arby
Introducing The Hardline According To Terence Trent D’Arby [LP, 1987]

 

lassedahlqvist
Lasse Dahlquist
Svenska sångfavoriter [LP]

 

yello
Yello
The Race/Bostich [12”, 1992]

 

ktel
Diverse artister
K-Tel’s 40 Super Greats [2xLP, 1975]

#42: Saralunden

DJ50sp_ep42_saralunden_posterKonstnären, musikern och filmaren Saralunden fångade fem skrapiga vax på Myrorna vid Fridhemsplan. Det resulterade i en musikalisk resa från Mexiko till den där atollen i Stilla Havet som man brukade provspränga atombomber vid, med mellanladningar i Tyskland och länderna bakom järnridån. Vi pratar om att fynda Bootsy Collins på Överskottsbolaget, plågade kvinnor i Mexiko, Boy Georges goda gärningar, Jimi Tenors tvärflöjt, samt fria fantasier om Michael Cretus sexliv samt vad man kan tänkas hitta i Eddie Van Halens dvd-hylla. Med andra ord: ett gränslöst musikaliskt samtal av klassiskt DJ 50 Spänn-snitt. Välkomna!

PS: Glöm inte att följa mig på instagram: @dj50spann är namnet! På Twitter heter jag @dj50spann och det finns såklart även en facebookgrupp att lajka. Och när du ändå håller på: betygsätt gärna på itunes också. Tack!

Länk till mp3 // Länk till itunes // Feed

Skivlista:

libertadlamarque
Libertad Lamarque 
Libertad Lamarque Sings Songs Of Maria Grever [LP]

 

cultureclub
Culture Club
Kissing To Be Clever [LP, 1982]

 

enigma
Enigma
Sadeness Part 1 [7”, 1990]

 

 vanhalen
Van Halen
Why Can’t This Be Love [7”, 1986]

 

barrysisters
The Barry Sisters
The Barry Sisters [LP, 1956]

 

#41: Vladislav Bonita [Nevergreens]

DJ50sp_ep41_vladislavbonita_posterMaxisingelspecial! Vladislav Bonita är rösten och faktamaskinen bakom Nevergreens, nätradioshowen som bara spelar totalt bortglömd pop från det sprakande 80-talet. Där hör du artisterna och låtarna som siktade mot stjärnorna, men som inte ens nådde till gärdesgården. Helt makalöst bra! Och lika succéartat blir det när Vladislav tar med sig fem tolvor för en femtiolapp till DJ 50 Spänn.
Vi spelar kvinnoseparatistisk funk, 1985 års maffigaste svenska låt och lite socialdemokratiskt godkänd dub från New Jersey.
Vi pratar om tolvtummarens innersta väsen, dissar Solnas stadsplanering och bearbetar ett traumatiskt första möte med maxisingeln.
Smaklig spis, music lovers!

PS: Glöm inte att följa mig på instagram: @dj50spann är namnet! På Twitter heter jag @dj50spann och det finns såklart även en facebookgrupp att lajka. Och när du ändå håller på: betygsätt gärna på itunes också

Länk till mp3 // Länk till itunes // Feed

Skivlista:

lafox
La Fox
For Ladies Only [12″, 1984]

 

trancedance
Trance Dance
Push [12″, 1989]

 

shakinstevens
Shakin’ Stevens
Cry Just A Little Bit [12″, 1983]

 

brucespringsteen
Bruce Springsteen
Cover Me [12″, 1984]

 

fake
Fake
Brick [12″, 1985]