Kategorier
Podcast

#99: Anneè Olofsson

Konstnären Anneè Olofsson bränner femtio kronor på loppisvinyl och pratar om Cortex, Wagner, familjefoton och Scorpions bannlysta omslag.

 

 

Anneè Olofsson är konstnär och musikslukare med smak för Cortex och Wagner. Men i DJ50:- köper hon tysk rajtantajtan, schweizisk easyjazz och arenasvulst från Simple Minds. Men det är okej! Skivköpen får oss att prata om Freddie Wadling, om att få en Tina Charles-kassett istället för en Kiss-platta samt ett dystert familjefoto med Anneè i isbjörnsdräkt.

Vi pratar också om tysk humor, Kraftwerks flöjtperiod, dåliga människor som gör bra musik (Burzum, Wagner), vi diskuterar TC Matic och andra fina grejer från Belgien, samt pratar om Anneès videoverk A Demon’s Desire, ett slags konstnärligt återskapande av fotosessionen bakom det kontroversiella originalomslaget till Scorpions-albumet Virgin Killer. På omslagsfotot poserar en tolvårig flicka naken och bilden har i vissa fall klassats som barnpornografi samt utnämnts till ”the No. 1 Worst Album Cover of All-Time”. Skivomslaget drogs därför tillbaka och byttes ut mot ett mer normalt, föreställande Scorpions’ bandmedlemmar. Men hur gick det egentligen till på fotograferingen? Ja, det hör ni här.

Vi pratar mycket om Anneès konst. På hennes sajt kan ni se flera av verken.

OBS! DJ50:- Digital Loppis har öppnat! Köp busfärskt merch! Sweatshirts! T-shirts! Tygkassar! Och fynda gärna bland skivor, böcker och remixad loppiskonst! Loppisen fylls på kontinuerligt med allehanda artefakter från DJ 50 Spänns studio och källarförråd.

Länk till mp3 // Länk till itunes + podcaster // Feed

 

SKIVLISTA:


 


Dr. Hook
A Little Bit More [LP, 1976]

 


The Geo Voumard Trio With Eddy Mers And His Strings
Piano, Strings And Sounds [LP]

 


Addi Münster
Reeperbahn Bummel mit Addi Münster [LP]

 


Tina Charles
Dance Little Lady [LP, 1976]

 


Simple Minds
Once Upon A Time [LP, 1985]