Kategorier
Podcast

#78: Julia Hanberg [Nord & Syd]

Årets första junkvinylshoppare är Julia Hanberg, music lover och sångerska i det fina exilnorrländska pop-på-svenska-bandet Nord & Syd.

Julia fick en femtiolapp i näven och styrde kosan mot det kaotiska singelrummet på Mickes Skivbörs, där hon grävde upp fem trevliga vinylsjuor som blev vägkartan för ett snack om trygg musik, spirande och kraschade rockdrömmar och vad som egentligen är så jävla bra i bra musik. Julia bjuder på nordirländskt popschlagersmäkt, Bee Gees-doftande divapop, bortglömd engelskt gitarrpop, promenadbas och ett sönderspelat men ändå fantastiskt anthem. Man kan säga att det här avsnittet är lite som Lugna Favoriter, fast mycket, mycket bättre!

Talking points:

  • Det fina med förutsägbar musik
  • Band som skriver sina egna wikipediasidor
  • Hedersdoktorn Billy Ocean
  • Sandy Denny

Länk till mp3 // Länk till itunes + podcaster // Feed

DJ 50 Spänn görs i samarbete med Akademikernas a-kassa.

Under inspelningen höll vi dessutom på att bli galna av en Diesel Park West-låt som låter så sjukt mycket som en annan låt. Men vilken? Vi kommer inte på det! Cch det är skitjobbigt! Snälla hjälp oss att klura ut vilken låt den här låter som:

PS: Jag vill veta mer om hur du lyssnar för att kunna vidareutveckla podden. Fyll gärna i min lyssnarundersökning. Tack på förhand!

Skivlista:

ClodaghRodgers
Clodagh Rodgers
Come Back And Shake Me [7″, 1969]

 

DionneWarwick_Heartbreaker
Dionne Warwick
Heartbreaker [7″, 1982]

 

dieselparkwest
Diesel Park West
When The Hoodoo Comes [EP, 1989]

 

BillyOcean
Billy Ocean
When The Going Gets Tough, The Tough Gets Going [7″, 1985]

 

Bangles_eternalFlame
Bangles
Eternal Flame [7″, 1989]

 

 

tygkassePS: Stöd DJ 50 Spänn – köp en tygkasse! Rymmer ca 25 LP-skivor och kostar 120 kronor. Pengarna går till att göra fler och bättre avsnitt. Beställ så här: Swisha 120 kr till 0735-669762 och skriv din postadress i adressfältet.

 

 

Bonus: Spotifylista med musik som hördes och namedroppades i avsnittet: