Kategorier
Podcast

#58: Funky Loffe

Funky Loffe – folkbokförd som Christofer Eriksson – är DJ:n som älskar att smutsa sina fingrar av gammalt vinyldamm. Utrustad med en portabel Hello Kitty-grammofon är han på ständig jakt efter okänt sväng på vinyl.

Helst gräver han på oberoende loppisar för att fynda svensk samba, svenneboogie eller blågul soul. I detta avsnitt brände han en femtiolapp på Myrorna vid Olof Palmes gata i Stockholm och kom tillbaka med semestersmäkt, dunkande new wave-mörker, folkhems-dunkadunka och finfin bossa.

I avsnitt 58 svärmar vi för loppmarknadens skivflora och återkommer ständigt till lusten att gräva. Vi killgissar om ett okänt svenskt new wave-band under Clabbe af Geijerstams beskydd. Vi utreder mysteriet med George Baker Selections fejkgrekiska grisfestmusik som en gång höll hela Västeuropa i ett järngrepp. Vi hyllar Tomas Ledins discokvaliteter och lyssnar in hans synthnoja. Vi lyssnar på en belgisk baron förstärkt av en brasiliansk stjärna som lämnade oss alltför tidigt. Resultatet? Ett riktigt feelgoodavsnitt för alla vänner av bortslumpad musik på svart plast.

Vinjetten remixades av Coconut – tack för det!

Länk till mp3 // Länk till itunes // Feed

 

tygkassePS: Stöd DJ 50 Spänn – köp en tygkasse! Den har fräsigt tryck på ena sidan och rymmer ca 25 LP-skivor. Pris: 120 kronor. Hela vinsten går såklart till att göra fler och bättre avsnitt. Så här enkelt beställer du: Swisha 120 kr till 0735-669762 och skriv din postadress i adressfältet. Köp!

 

Skivlista:

public_faslkidentitet
Public
Falsk identitet / Dansar i trans [12”, 1983]

 

georgebakerselection
George Baker Selection
Paloma Blanca [LP, 1975]

 

xmodels
X Models
Hemligheter [LP, 1981]

 

tomasledin
Tomas Ledin
Tomas Ledin [LP, 1977]

 

elis_o_toots
Elis Regina & Toots Thielemans
Elis & Toots [LP, 1969]

 

Bonus:

bonus_odyssey
Odyssey
Happy Together [LP, 1982]