Kategorier
Podcast

#51: Albin Lindström [Eden Rock]

Vinylgrävaren och privatpressjägaren Albin Lindström – ibland känd som Eden Rock – är en riktig konnässör när det kommer till bortglömd mjuksvängande musik från trakterna kring mysdisco, latin, softrock, folk och mycket annat.

Albin har förmågan att finna funken på oväntade plattor och platser. Kanske även i Södertälje, där han shoppade sina fem plattor för 50 pix? I den välblandade bunten finns hursomhelst allt från norrländska tolkningar av bröderna Gibb till Liza Minelli i urtvättad tischa via andlig smygbalearisk smålandsrock till Vikivaki, en isländsk brödratrio strandade i mjukrockande solsken på den svenska västkusten. Vi snackar om barndomens musiktrauman, skivgrävande på semesterresor, griniga skivhandlare, musikgenren ”eden rock” och annat viktigt.

Ett soligt avsnitt av DJ 50 Spänn. Njut!

 

tygkassePS: Stöd DJ 50 Spänn – köp en tygkasse! Den har fräsigt tryck på ena sidan och rymmer ca 25 LP-skivor. Pris: 120 kronor. Hela vinsten går såklart till att göra fler och bättre avsnitt. Så här enkelt beställer du: Swisha 120 kr till 0735-669762 och skriv din postadress i adressfältet. Köp!

 

Länk till mp3 // Länk till itunes // Feed

 

 Skivlista:

beegeescovers
Göran Hagwall
Sjunger Bee Gees bästa [LP, 1978]

 

freda
Freda’
Tusen eldar [LP, 1988]

 

janewiedlin
Jane Wiedlin
Fur [LP, 1988]

 

lizaminelli
Liza Minelli
The Singer [LP, 1973]

 

vikivaki
Vikivaki
Cruising [LP, 1977]