DJ 50 Spänns senaste gäster

#20: DJ Monica Bergmark

Boom! Krasch! Kvack! Så låter det bland annat när dj:n, ljudingenjören och producenten Monica Bergmark väljer ut fem sjutummare för det sammanlagda värdet 50 kronor.

Monica har varit aktiv DJ i mer än 30 år och ständigt varit Funken trogen. Men den musiken hittar man sällan för småpengar på loppisen. Utbudet i veckans avsnitt kretsar därför kring dokumentärelectro, ”disco”, primalbuskis … och en liten gnutta 90-talsfunk med pålagt vinylknaster.

Vi snackar om funkstaden Umeå, kringresande discobussar i Norrland, Mr Music-kassetter, posttraumatisk stress, luftbas, marscherande Friskis & Svettis-disco och varför Prince inte borde envisas att göra allt själv hela tiden.

Länk till mp3 // Länk till itunes

Skivlista:

hardcastle

 

 

Paul Hardcastle

19 (7”, 1985)

 

svullo

 

 

Svullo & Electric Boys

För fet… (7”, 1989)

 

gibsonbrothers

 

 

Gibson Brothers

Que Sera Mi Vida (7”, 1979)

 

discoduck

 

 

Rick Dees & His Cast of Idiots

Disco Duck (7”, 1976)

 

prince

 

 

Prince and the NPG

Gett Off (7”, 1991)

  • Spicey

    Disco Duck, den tyckte man var rätt bra – men då var man riktigt liten. Disco-rilla kom ju också. Men den som verkligen är och var bra är ju Woodpeckers in Space.

    Sen finns ju disco-rykaren: Monkey Chop Banana.

    Paul Hardcastle… När LP:n kom; Paul Hardcastle & Universal Funk – Zero One, tyckte man den var i klass med Electro-samlingarna. Jag tycker Universal Funk-sidan är bättre på den LP:n!

    Annars var det ju Electro tolvor som gällde, med lite mer okända band. Innan det, så var det Reggae Toast som gällde.

Scroll to top