Kategorier
Podcast

#120: Johan Johansson [Tomodachi]

Vaporwaveartisten Tomodachi gick in i en second hand-butik i Norrköping och kom ut med en tjock bunt cantopop från Hong Kong. Det firar vi med ett specialavsnitt!

Tomodachis civila namn är Johan Johansson och han försörjer sig till vardags som digital analytiker och dj. Johan är uppenbarligen född under en lycklig stjärna, för storfynd likt detta gör man sällan på en östgötsk loppis nuförtiden. I detta spektakulära avsnitt slänger han fram fem tiokronorsgodbitar ur sin loppisfyndade cantopop-samling. Ni kommer att få höra en kantonesisk cover på Mory Kantes odödliga världshit Ye Ke Ye Ke. Ni kommer drabbas av pure cantonese boy band post punk fury. Ni serveras iskall 80-talsmelankoli samt någon form av sydkinesisk italo (eller ska vi kalla det för cantonese freestyle?). Dessutom utlovas The God of Song – med euforisk sommarskjorta och en bananstock över axeln!

Utöver detta pratar vi om vaporwave, japansk citypop och om varför Tomodachi måste släppa en låt i det otympliga formatet arkadspel. Ja, ni måste helt enkelt lyssna på avsnittet för att haja. Glöm förresten inte att lyssna in Tomodachis vaporwaviga kassettalbum Plastic Beats på Bandcamp.

Länk till mp3 // Länk till itunes // Feed

 


SKIVLISTA:


Priscilla Chan
Remix  [12″, 1988] Låt: 地球大追蹤 (African Dance)

 


Beyond
永遠等待 [12″, 1987]

 


Chyi Yu
有沒有這種說法 [LP, 1988]

 


柏安妮 (Ann Bridgewater) 
Rainy Day Without an Umbrella [LP, 1979]

 


Sam Hui
熱力之冠 [LP, 1986] Låt: 歡笑吧! Rosemarie

Av Tommie Jönsson

Programutvecklare, producent och wizard inom radio och podcasts. Hjärnan bakom DJ 50 Spänn och Lundellbunkern.