Kategorier
Podcast

#114: Jessica Wejhem AKA MissDJ

***TRIGGER WARNING: Innehåller musik från CD ***

I fem år har reglerna i DJ50:- varit totalitära: fem begagnade vinylskivor för 50 spänn. Men nu är det dags att sladda av den analoga vägen – in på den digitala!

Jessica Wejhem, även känd under namnet Miss DJ och från dj-kollektivet Sugarcane, är den modiga pionjären som gräver upp fem repiga, men spelbara, aluminiumskivor för en femtiolapp. Det här låter inte som ett vanligt avsnitt. Men vi utlovar bra eller intressant musik från den fysiskt digitala eran. Utöver musiken bjuder vi på prat om skivbörsarnas doft och smuts. Vi lär oss om den så kallade företagsfestmappen, där vår tids DJ:s sorterar ner Pitbull och annat superfolkligt. Kameravinklar i svenska hiphopvideos och jättejättesvåra musikquiz diskuteras. Vi nämner även Whitney Houstons cred-period, kassettsläpp och skivbörsägaren Micke Goulos. Ja, och en hel annat.

Om du är kränkt och vill klaga på den digitala musiken – dra ett mail till jourhavande medmänniska på [email protected]. Och var inte oroliga – nästa avsnitt innehåller knaster och nålskrap.

Länk till mp3 // Länk till itunes // Feed


SKIVLISTA:


Mr. Fingers
On a Corner Called Jazz  [CDS, 1992] Låt: On a Corner Called Jazz (The Brand New Heavies 7″)

 


Whitney Houston
My Love Is Your Love [CDS, 1999] Låt: My Love Is Your Love (Radio Edit)

 


De La Soul
Oooh. [CDS, 1990] Låt: Oooh. (Original Version)

 


Thomas Rusiak
Hiphopper [CDS, 2000]


Zap Mama
Ancestry In Progress [CD, 2004]

Av Tommie Jönsson

Programutvecklare, producent och wizard inom radio och podcasts. Hjärnan bakom DJ 50 Spänn och Lundellbunkern.